« terug naar overzicht

Inspiratie bronnen.

Inspiratie bronnen.

Zo daar ben ik eindelijk weer eens.

Het hoogseizoen is achter de rug, dat zijn de maanden augustus en september, waarin alles tegelijk gebeuren moet, inkoop voorjaar/zomer 2019, binnenkomst nieuwe najaar/winter collectie, foto’s van nieuwe collectie voor de website en druk met klanten in de winkel.

Daarna is er altijd even een terugslag, even uitblazen en tevreden terugblikken op goede verkoop, enthousiaste reacties en dat het überhaupt allemaal weer goed gelukt is om al die drukte te verwerken.

De afgelopen weken heb ik genoten van de docu over Francine Houben die ik opgenomen had, wat een geweldige architect en inspirerende vrouw, qua kleding zou ze een klant van me kunnen zijn.

Ook heel leuk is het om tijdens de Dutch Design Week naar het programma Toekomstbouwers te kijken waarin jonge designers heel uiteenlopende ideeën presenteren die stuk voor stuk heel interessant zijn en heel leuk ondervraagd worden door Wilfried de Jong die overigens ook altijd heel goed gekleed is in een geheel eigen stijl.

Een van de ontwerpers was een jonge vrouw die een 3D programma gemaakt had voor kleding, dat werd de toekomst volgens haar, we dragen allemaal een neutrale basis en kiezen online via hologrammen onze (virtuele) kleding. Heel goed voor het milieu ook.

Wilfried vroeg meteen wat ik ook heel graag wilde weten : “Maar kleding is toch vooral ook voelen aan de stoffen en kleuren zien in het echt ?” , tja dat is heel erg “old scool” voor deze ontwerpster, wel zeer interessant natuurlijk.

In ieder geval zal mode en alles wat er mee te maken heeft een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn op allerlei gebieden.

Mode is altijd in beweging en nooit saai !

Komend weekend ga ik 3 dagen naar Londen, over inspiratie gesproken, daar ga ik moderne kunst kijken en mooie winkels kijken en naar het leuke, oude warenhuis Liberty waar dan alles al in kerstsfeer is.

Ik vertel er volgende keer over.

Trouwens er zijn heel veel prachtige merino wollen shawls in huis, mooi om cadeau te vragen van de Sint of de kerstman of om gewoon lekker jezelf te verwennen.