« terug naar overzicht

Dress code

Dress code

Afgelopen week regelmatig klanten binnen gehad die nog iets zochten wat een beetje feestelijk is.

Dat is altijd een uitdaging want met een beetje feestelijk wordt meestal bedoelt dat men er ook mee naar het werk wil kunnen na het feest en dat wringt nogal.

Toch lukt het heel vaak om daar wat voor te vinden en ik adviseer ook altijd om een mooie shawl of sieraad te kopen, want bijna iedereen heeft wel een basis jurk of broek met shirt waar je met een mooi accessoire een feestje van maakt.

Afgelopen zondag had ik samen met mijn man een uitnodiging voor een prachtig diner georganiseerd door Michelin aan de vooravond van de bekendmaking van de Michelin sterren, er werd gekookt door drie koks die elk 3 sterren hebben.

Het was een geweldige ervaring, de smaak combinaties en de creativiteit van koks op dit niveau is echt een belevenis, we voelden ons enorm verwend.

De dress code was Tenue de Ville/Cocktail en ik heb veel moois voorbij zien komen, vooral de jongere vrouwen hadden er veel werk van gemaakt en zagen er vaak erg leuk en mooi uit.

De vrouwen van mijn leeftijd hebben denk ik vaak geen idee wat ze aan moeten en dat is helaas ook duidelijk te zien.

Er is dus nog veel te doen op mijn vakgebied en kom op dames het is toch deel van de pret om je mooi aan te kleden voor een avondje uit of het nou een restaurant of het theater is,  bovendien voel je je altijd beter als je er goed uit ziet.

Op bijgevoegde foto ziet u mijn outfit voor het diner waarbij de ketting het helemaal maakt.

Ik wens u gezellige kerstdagen en doe iets moois aan, overdressed bestaat niet !