« terug naar overzicht

Dol op mode !

Dol op mode !

Afgelopen zondag naar de Filmschuur geweest om de documentaire over Puck en Hans te gaan zien.

Het was erg leuk en een geweldig tijdsbeeld ook van de dertig jaar dat deze mode iconen hun winkel hadden.

Toen ik 18 was werkte ik bij de firma Rijnveld in de Kalverstraat, dat was een chique tassen en koffer zaak waar ik als leerling begonnen ben, dat betekende vooral veel afstoffen maar wat was het leuk. Het was een drukke zaak en ik heb er veel geleerd en heb daarna nooit meer een goedkope tas kunnen kopen, zo verwend door mooie kwaliteit was ik toen al.

In die tijd ging ik altijd naar het Rokin om naar de etalages te kijken van Puck en Hans, die waren altijd spectaculair, naar binnen gaan durfde ik niet want ik kon het me niet permitteren om er iets te kopen.

Afgelopen zomer bezocht ik ook hun tentoonstelling in het Amsterdam Museum en die was ook geweldig mooi.

Na afloop van de docu waren Puck en Hans er ook zelf en zij werden geïnterviewd door Frenk van der Linden en het publiek mocht ook vragen stellen, later toen ik thuis was wist ik wat ik had willen vragen namelijk ” wat doen jullie nu met jullie creativiteit ?” dat had ik graag willen weten.

De week ervoor ben ik met een vriendin een dagje naar Antwerpen geweest, met de Thalys is dat heel goed te doen vanaf Schiphol is dat een uurtje, heel comfortabel.

We gingen om handschoenen te kopen bij Huis Boon (sinds 1884 !) je moet toch een doel hebben nietwaar.

Daar zijn we prima geslaagd, alleen het interieur van deze oude zaak is al een bezoek waard !

We zijn natuurlijk fijn door de stad gaan lopen langs de vele mooie winkels en zijn ook bij Dries van Noten’s Modepaleis binnen geweest, wat een feest van mooie stoffen en kleuren.

Kortom weer veel genoten van mode !

Groet, Helen