« terug naar overzicht

Docu Maxima

Docu Maxima

Omdat klanten horen dat ik met pensioen ga heb ik de afgelopen weken ook regelmatig mensen op bezoek gehad die ik (om allerlei redenen) heel lang niet gezien heb en nu graag nog een keer wat leuks uit komen zoeken. Dat is fijn en soms zijn de redenen verdrietig zoals ziekte of verlies en dan is het extra bijzonder dat ze toch nog even langskomen. Zelf knappen ze dan toch op door even met iets leuks bezig te zijn en niet met het verdriet, dat is heel dierbaar.

Afgelopen week keek ik naar de documentaire over koningin Maxima en ik vond het heel boeiend om die kant van haar te zien. ik heb veel respect hoe ze in doorgaans vooral door mannen gedomineerde werelden haar punt maakt en het belang van Micro krediet en toegankelijk maken van telebankieren duidelijk maakt. Zoals ze zelf zei door door te drammen.

Natuurlijk kwam ook ter sprake dat het voor vrouwen over de hele wereld nog steeds moeilijker is om een lening te krijgen dan voor mannen.

Ik weet dat ook nog heel goed toen ik mijn zaak wilde beginnen en een krediet nodig had, hoe moeizaam dat ging. Eerst onze eigen bank bezocht en ondanks dat ons huis meerwaarde had, mijn man garant stond met zijn inkomen kreeg ik geen lening, de reden was dat als mijn auto stuk mocht gaan dan had ik geen geld om en nieuwe te kopen en wat gaat u dan doen ?

Het is uiteindelijk wel gelukt maar ik werd toch erg behandelt als het vrouwtje dat een winkeltje wilde beginnen, vreselijk !

Nu zou mij dat niet meer overkomen maar ja als startende ondernemer mis je ervaring natuurlijk.

Goed dat er vrouwen zoals Maxima zijn die een vuist maken voor heel veel vrouwen over de hele wereld zodat zij hun talenten kunnen gebruiken en onafhankelijk worden.

Zo benieuwd wie er deze week weer langs gaan komen !

Helen