« terug naar overzicht

Bijna kerst

Bijna kerst

Weer ruim een week voorbij en een week dichter bij mijn pensioen.

Het gekke is dat, wat ik me nooit zo gerealiseerd heb nu steeds meer tot mij door begint te dringen, namelijk hoeveel ik gelaten heb voor mijn bedrijf en wat ik allemaal opzij gezet heb om het tot een succes te laten worden.

Dat is ook gelukt want ik sluit straks een zeer goed lopend bedrijf waar ik met trots op terug kijk.

Ik heb er vrede mee dat niemand het over gaat nemen maar het is wel jammer dat niemand het aandurft, wat dat is het probleem, mensen durven in deze tijd met de zware concurrentie van internet en outletcenters en eeuwige korting acties, geen winkel meer te beginnen.

Dat er ook een grote en nog steeds groeiende groep klanten rond loopt die kwaliteit, goed advies en goede service op prijs stellen dringt blijkbaar niet door.

Ik ben er van overtuigd dat daar nog steeds een markt voor is.

Ik verheug mij op vijf dagen vrij komende week want kerst valt heel gunstig waardoor ik van zondag tot en met donderdag vrij ben en even lekker uit kan rusten.

Na de kerst ga ik op de etalageruit zetten dat ik met pensioen ga en dan krijg ik waarschijnlijk heel veel mensen binnen die ik nog nooit gezien heb maar op de koopjes af komen.

Ik ga het wel weer zien hoe dat gaat, ik denk dat de winkel eind januari wel zodanig leeg is dat ik kan stoppen.

Afgelopen dinsdag ben ik 0m 13.00 uur naar de film geweest in de Filmschuur en dacht meteen dat ga ik straks veel vaker doen ! Ik zag Mi Vida met Loes Luca in de hoofdrol, echt een aanrader, over een vrouw die eindelijk eens stopt met het iedereen naar de zin te maken behalve zichzelf, mooi verfilmd en ook heel grappig.

Ik denk nu ook hoe zal ik volgend jaar de kerstdagen beleven zonder alle drukte van de winkel, waarschijnlijk heb ik dan eindelijk eens de tijd en de energie om gezellig vrienden uit nodigen en lekker te koken, ik verheug me er nu al op.

Ik wens al mijn blog lezers (wie zouden het allemaal zijn ?) een gezellige kerst en een liefdevol en gezond nieuw jaar toe.

Liefs,

Helen