« terug naar overzicht

Afscheid nemen begonnen

Afscheid nemen begonnen

De afgelopen weken heb ik wel de indruk dat het afscheid nemen begonnen is.

Omdat ik veel klanten van uit het hele land heb zijn er klanten die niet zo vaak in de buurt zijn en nu al afscheid nemen nadat ze voor de laatste keer wat moois gekocht hebben.

De reacties zijn bijna allemaal van dezelfde strekking ; “Groot gelijk dat je met pensioen gaat, ik gun het je van harte, maar ik ga je wel missen, waar moet ik nu naar toe voor kleding ? ”

Wat ga je doen ? Heb je hobbies ? Ben je niet bang voor het zwarte gat ?

Ik heb zo’n klein notitie boekje waarin ik schrijf wat ik graag wil gaan doen, op elke bladzijde iets.

Zoals elke week naar strand om te wandelen, lezen, geen goede film meer missen, elke maand naar een museum in Amsterdam waar ik nog niet geweest ben, op Franse les gaan, veel vaker naar theater, lunchen met vrienden, thuis koken voor vrienden.

Allemaal dingen waar ik de afgelopen 25 jaar te weinig aan toe kwam en natuurlijk hopen we nog mooie reizen te gaan maken, de eerste is al geboekt voor volgend jaar,  Vancouver, Canada en dan door de Rocky Mountains. De voorpret is al begonnen.

Natuurlijk zal ik het contact met mijn klanten gaan missen maar ik verheug me op de vrijheid.

In mijn winkel heb ik twee foto collages gemaakt, eentje met 25 jaar etalage foto’s en de andere met 25 jaar foto’s van mij als mijn eigen fotomodel, erg leuk om te zien.

Alleen die foto’s zijn al de moeite waard om nog even langs te komen.

Tot ziens,

Helen